Köşe Koltuk Seçiminde Altın Kurallar: Dar Alanları Geniş Göstermenin Sırları

 Köşe Koltuk Seçiminde Altın Kurallar: Dar Alanları Geniş Göstermenin Sırları

Köşe Koltuk Seçiminde Altın Kurallar: Dar Alanları Geniş Göstermenin Sırları

Yaşam alanlarının ferah ve yeterince kullanışlı olması elbette hemen herkesin birinci önceliği arasında bulunuyor. Fakat genelde evler veya odalar hangi ölçüde olursa olsun gözünüze asla yeterince büyük gelmez! Dolayısıyla bir evi dizayn ederken odaların genişliğinden ziyade alanda tercih edilecek mobilyalara dikkat etmek gerekiyor. İç mekanlarda en fazla yer kaplayan eşyalar şüphesiz mobilyalardır. Doğru mobilya seçimi ile dar alanları daha geniş gösterebilirsiniz. İçinde adım atmaya yer olmayan odalar için geniş oturumlu oturma gruplarını tercih etmek yerine köşe koltuk gibi daha ideal seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Köşe Koltuk Seçiminde Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Oturma odalarında veya misafir odalarında hem oturmak hem de uyumak için yeterince alan sunan köşe koltuk modelleri, dar alanlardan en iyi şekilde yararlanmanın pratik bir yolu olarak öne çıkıyor. Kumaş rengi ve türüyle günlük kullanım için son derece ideal olan köşe koltuklar aynı zamanda ahşap rengi, işçiliği ile de her zevke hitap ediyor. Köşe kanepe seçerken öncelikle yönüne dikkat etmek gerekiyor. Sağ veya sol seçeneklerle yapılan estetik köşe seçeneklerine U model, L model, uzanmalı model veya berjerli takım gibi değişik modeller eşlik ediyor. Odanızın enine boyuna ölçüsünü aldıktan sonra hangi kısımda köşe koltuk kullanacağınızı belirleyerek modelinizi seçebilirsiniz. Odanız dar olabilir, fakat yine de bir köşe kanepe sığacak kadar alan varsa, modelinizi nasıl belirleyebilirsiniz, işte detaylar:

  • Odanızın ölçüleri ile uyumlu bir model bulmaya çalışmalısınız.
  • Köşe kanepe odanıza doğru konumlandırıldığında geçiş için size 45 cm alan kaldığından emin olmalısınız.
  • Eğer köşe kanepe etrafında gereksiz yere fazladan eşya varsa bunları odadan çıkarmalısınız.
  • Dar alanlarda açık renk genişlik algısı yaratıyor. Bu nedenle köşe kanepe seçiminde açık renklere yönelebilirsiniz.
  • Eğer evinizden misafir eksik olmayacaksa açılıp kapanabilen yataklı modellere bakmalısınız.
  • Sık kullanacağınız bir odada köşe kanepe kullanımı için geniş oturumlu modeller konforunuzu artırabilir.

Köşe Koltuk Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Köşe koltuk veya kanepe seçeneklerini ev dekorasyonunda popüler bir seçim haline gelmesinin önemli bir nedeni bulunuyor. Dar alanlarda genelde 1 kanepe ancak sığabilecekken böylesi bir oda içinde köşe tarzı modeller tercih etmek, odadaki köşe alanından en verimli şekilde faydalanmanızı sağlıyor. Bu sayede oda içinde kullanılmayan köşe kalmıyor. Sınırlı alanda daha fazla oturum alanı sunan köşe modeller sayesinde küçük odalarınızda daha fazla misafir ağırlayabilirsiniz. Ayrıca karşısına konumlandıracağınız bir TV ile kendinize şirin bir film odası bile planlayabilirsiniz. Bu tarz küçük ve uzun odalar için tek bir kanepe seçmek yerine son derece kişiselleştirilebilir görünen portatif köşelerden faydalanabilirsiniz. Üzerinde kullanacağınız yastıklarla evinizin havasını değişebilir ve odanızı daha büyük gösterebilirsiniz.

Küçük odanızda yeni bir stil oluşturmak için öncelikle duvarlarınızda açık renk boyalar kullanabilirsiniz. Akabinde kapıya paralel bir L koltuk modeli tercih ederek odanızı kullanışlı bir oturma alanı haline getirebilirsiniz. Zeminde ve perde seçiminde de olabildiğince açık renklere yönelerek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Köşe koltuk kullandığınız odada kullanacağınız orta sehpa modelinin köşenizle uyum içerisinde olmasına özen göstermelisiniz.

Dar Alanlar İçin Koltuk Önerileri

Zevkli bir şekilde döşenmiş küçük oda ile evdeki herkesin dikkatini buraya çekebilirsiniz. TV keyiflerinin yapıldığı, kitapların okunduğu, daha samimi, sıcak aile sohbetlerinin yapıldığı dar alanda doğru kanepe seçimiyle herkesin hayalindeki ideal yaşam alanını oluşturabilirsiniz. Üzerinde kıvrılabileceğiniz, dokusuyla iyi hissettiren köşe koltuklarını dar alanlarda değerlendirmeniz için birkaç öneri:

  • Üzerinde fazla vakit geçireceğiniz için, leke tutmaz kumaş olmasına özen göstermelisiniz.
  • Depolama alanı istiyorsanız, bazalı köşe koltuk modellerine bakmalısınız.
  • Uyuma amaçlı kullanılacak ise mutlaka yayların kalitesi hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
  • Kullanmak istediğiniz alan çok fazla darsa köşe koltuk tasarımı yaptırabilirsiniz.
  • Yüksek sırt kısımlı, kare kollu ve açılıp kapanabilen ayak uzatmalı modeller ile ekstra konfor yakalayabilirsiniz.

En Sevilen Modern Köşe Koltuklar Hangileri?

Çağdaş bir oturma odası yaratırken en önemli unsur elbette köşe kanepenin kalitesi... Oturduğunuzda veya uzandığınızda sizde rahat olma hissi uyandıran köşe koltuk modelleri her dönem popülerliğini koruyor. Köşe koltuğun yay, sünger ve kumaşının kaliteli olması dinlenirken iyi hissetmenizi de kolaylaştırıyor. Modeller arasında bütçenize uygun pek çok seçenek bulabilirsiniz. Konfor ve şıklığı tamamlayan minimalist köşe koltuk tasarımları arasından gönül rahatlığıyla tercih yapabilirsiniz. Her eve ve odaya uyan modüler özellikleri dolayısıyla modern evlerin favorisi olan köşe takımları size ekstra dinlenme alanı sunuyor. Bununla beraber sık sık ev değişmek zorunda kalanların da her gittiği eve uyum sağlaması nedeniyle sıklıkla köşe koltuklara yöneldiği görülüyor. Hem taşınabilirliği daha kolay olması hem de her alanda uyumlu olması ile köşe koltuk modelleri herkesin beğenisini kazanıyor.

Amacınız bir odayı daha geniş göstermekse eğer doğru köşe koltuk modeliyle hedefe kolayca ulaşabilirsiniz. Köşe modeliyle uyumlu berjerlerle oturum sayısını da artırabilirsiniz. Küçük odaları daha samimi yaşam alanları haline dönüştürmek için modern köşe modellerini keşfedebilirsiniz. Küçük odalarda gözle görülür etkide alan yaratmak için L modelleri dostunuz gibi görebilirsiniz. Genellikle küçük oda köşe koltuk seçiminde öne çıkan modeller; İron, Pera, Monet, Perissa ve Venedik gibi isimlerle Mondihome'da sizi bekliyor. Odanızın boyutuna göre uzatıp kısaltabileceğiniz modern tasarımlar, stil ve konforu birleştirmeyi başarıyor.